Kuntavaalit 2017

Miksi ehdokkaaksi juuri nyt?

Olen nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa.  Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja osallistunut aktiivisesti erilaisten yhdistysten toimintaan,  mutta aiemmin olen kieltäytynyt lähtemästä mukaan kuntapolitiikkaan.  Siihen on ollut syynsä, milloin pienten lasten yksinhuoltajuus, milloin kiireet ja tehtävät työelämässä, milloin sitoutuminen toisenlaisiin projekteihin.  Nyt kuusikymppisenä oma elämä tuntuu olevan sellaisessa vaiheessa, että aikaa ja tarmoa riittäisi isompiin asioihin.  Tätä vaihetta odotellessa elämänkokemus on lisääntynyt ja omat näkemykset varmentuneet.

 

Mummu lasten ja lapsiperheiden puolella

Vaikka olen jo isoäiti-iässä – tai ehkä juuri siksi – lapsiperheiden asiat ovat lähellä sydäntäni.  Omat lapsenlapseni asuvat suureksi ilokseni Keravalla, ja saan seurata heidän arkeaan läheltä lähes päivittäin.  Tiedän, miten tärkeää lapsille ja heidän vanhemmilleen on, että Keravalla kaikilla lapsilla on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen.  Meidän tulisi yhteisesti sopia, että yksi laadun ehdoton merkki on riittävän pienet päiväkotiryhmät.  Kaikille olisi hyväksi, että päiväkotiverkosto kattaisi tasaisesti koko Keravan.

 

30 vuotta opettajakokemusta

Koska olen opettaja, kasvatus ja koulutus ovat minulle tärkeitä ja tuttuja asioita. Olen urani aikana ollut mukana useissa kouluun ja opetukseen liittyvissä kehityshankkeissa ja toiminut kouluissa erilaisissa tehtävissä. Toisaalta olen tehnyt aivan tavallista yläkoulun aineenopettajan perustyötä. Minusta on hienoa, että Kerava on pääsemässä huonon koulukaupungin maineestaan. Täällä on tehty hyviä päätöksiä luokkakokojen pienentämisestä ja uusien koulujen rakentamisesta.  Olisi tärkeää, että kaupunki satsaisi myös opettajien täydennyskoulutukseen ja huolehtisi, että oppilailla ja opettajilla olisi käytössään uusin tieto ja modernit työvälineet.Kaikille peruskoulun päättäville nuorille tulisi löytyä jatkokoulutuspaikka.

 

Liikunnasta hyvinvointia

Harrastan liikuntaa. Lajit ja harrastuksen intensiteetti vaihtelevat, mutta tiedän, että liikunta tuo terveyttä ja hyvää oloa.  Siksi pidän tärkeänä, että jokaisella lapsella ja nuorella tässä kaupungissa olisi mahdollisuus harrastaa haluamaansa liikuntamuotoa. Keravalla tulisi ottaa mallia naapurikunnista ja luopua kaupungin omistamien liikuntatilojen tilavuokrista alle 18-vuotiaiden kohdalla.

Tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, jotka ohjaavat työtäni.